Νέα & Ανακοινώσεις

Ένα άκρως επιτυχημένο συνέδριο, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΑΥΣ, διοργάνωσε η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας στην πόλη του Βόλου, το περασμένο διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου.

Στον βιομηχανικό πολυχώρο Τσαλαπάτα φιλοξενήθηκε η Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, παρουσία του προέδρου της Σοφοκλή Φάτσιου, του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτριου Κολυνδρίνη, του ΔΣ της ΠΟΑΥΣ και εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Τριαντόπουλος (Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τις αποζημιώσεις στη Β. Εύβοια), Μιχάλης Παπαδόπουλος (Υφυπουργός Μεταφορών), Ζέτα Μακρή (Υφυπουργός Παιδείας).

Επίσης, έδωσαν το “παρών” οι βουλευτές του Νομού, Αθανάσιος Λιούπης, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Δήμου Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, η πρώην υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, ο Αρ. Μπασδάνης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας κ.α.

Κατά τη διάρκεια των θεσμικών ομιλιών μεταφέρθηκαν οι χαιρετισμοί του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους σύνεδρους και του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΠΟΑΥΣ κ. Σοφοκλή Φάτσιο, ενώ δώρισε μία εικόνα της Παναγίας και αφιερωματικό λεύκωμα της Μαγνησίας στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, το προεδρείο ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΚΤΕΛ για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ενώ τόνισε την σημασία υλοποίησης του έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΚΤΕΛ.

Σοφοκλής Φάτσιος, πρόεδρος ΠΟΑΥΣ: Η βασική αποστολή μας ήταν, είναι και θα είναι η κοινωνική προσφορά

Μετά από την απουσία ενός έτους το 69ο συνέδριο είναι πλέον γεγονός, και αποτελεί σημείο συνάντησης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας στον τομέα των Επιβατικών Μεταφορών προσφέροντας ένα γόνιμο πεδίο για ανταλλαγή απόψεων, για ανάδειξη προβλημάτων και ευκαιριών. 

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας κ. Σοφοκλής Φάτσιος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι: “είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για όλους τους μετόχους αλλά και για μένα προσωπικά η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι  Γεωργιάδη, του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέτας Μακρή, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου”. 

“Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας. Το Συνέδριο αυτό καταδεικνύει την αναγνώριση του ρόλου που έχουν διαδραματίσει και διαδραματίζουν τα ΚΤΕΛ ως δημόσια συγκοινωνία, στη εξυπηρέτηση των μεγάλων αστικών κέντρων με την Περιφέρεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, την περιφερειακή ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή της χώρας. 

Σήμερα ιδίως αποτελεί μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης. Πραγματικά είναι δύσκολο να βρει κάποιος λόγια για να τον περιγράψει. 

Όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του από κοντά, κι εγώ προσωπικά έχουν εντυπωσιαστεί για τη γνώση που έχει στα θέματά μας, για τις γρήγορες και άμεσες λύσεις που δίδει. 

Ο σημαντικότερος βοηθός του υπουργού είναι το τηλέφωνο. Με ένα τηλέφωνο λύνει θέματα. Κ. Υπουργέ σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη μεγάλη βοήθεια, ευχόμαστε από καρδιάς να είστε για πολλά χρόνια στο τιμόνι αυτού του Υπουργείου για το καλό της επιχειρηματικότητας. Επίσης μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση είναι η παρουσία του νέου Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου ο οποίος είχε διατέλει στην ίδια θέση την περίοδο 2013-2015 με μεγάλη επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον τίμησε. 

Σήμερα κ. Υφυπουργέ περιμένουμε από εσάς να συνεχίσετε το έργο σας και να προχωρήσετε στις αναγκαίες τροποποιήσεις, καταργώντας ορισμένες διατάξεις που κι εσείς προσωπικά είχατε πολεμήσει”.

Ο κ. Φάτσιος τόνισε ότι το ετήσιο συνέδριο αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου. Τα ΚΤΕΛ εκτελούν πάνω από 2 εκατομμύρια δρομολόγια ετησίως, με εκατομμύρια επιβάτες, κατέχοντας άρτια οργάνωση, επαγγελματισμό, εξελισσόμενο επίπεδο υπηρεσιών προς το κοινό και άρτια εξυπηρέτηση, συμβάλλοντας στην κοινωνία και την οικονομία.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την συνδρομή του κατά την διάρκεια της πανδημίας και τα προβλήματα που ενέσκυψαν για τα ΚΤΕΛ που συνέχισαν κανονικά τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή του νέου σταθμού στην Αθήνα. Όπως ανέφερε, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη και η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει ένα έργο ζωής για τους πολίτες, επιβάτες, τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία, τις διενείς γραμμές. 

Όπως είπε: Δεν γίνεται να έχουμε σταθμούς-στολίδια όπως στο Ηράκλειο, τις Σέρρες, τον Βόλο και σε άλλες έδρες, ενώ και στην πρωτεύουσα οι σταθμοί να λειτουργούν υπό τραγικές συνθήκες.

“Ζητούμε από τους αρμόδιους υπουργούς να ενσκύψουν σε αυτό το θέμα για να αλλάξει και η εικόνα της Αθήνας με αυτήν την επένδυση που θα προσφέρει και θέσεις εργασίας.

Επίσης τόνισε ότι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο είναι η εφαρμογή του κανονισμού 1370/2007 για τις δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, όσον αφορά στην ανάθεση του μεταφορικού έργου με διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο κ. Πρόεδρος θύμισε ότι μέσα στην πανδημία τα ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτείας για ενίσχυση δρομολογίων και μέσα σε δυο μήνες, έγινε ταξινόμηση 200 λεωφορείων χωρίς να δαπανήσει το κράτος ούτε ένα ευρώ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε ο τελευταίος κλάδος που θα σταματήσει το έργο του. Η βασική αποστολή ήταν, είναι και θα είναι η κοινωνική προσφορά. Είναι ιερή δέσμευση να κινηθούμε αταλάντευτα, όπως κάνουμε εδώ και δεκαετίες, με γνώση, ήθος και όραμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://theroute.gr/me-epitychia-oloklirothike-to-synedrio/




Νέα & Aνακοινώσεις