Νέα & Ανακοινώσεις

Με τον Πρόεδρο Δ. Κολυνδρίνη και τα μέλη του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Η. Μπάρδα, Ρ. Λιάπη, Σ. Μαργαρίτη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η ραγδαία αύξηση του πετρελαίου κίνησης, οι προσπάθειες που καταβάλλει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας ώστε να μη μετακυλήσει τις αυξήσεις στο επιβατικό κοινό και η ανάγκη στοχευμένων μέτρων στήριξης του κλάδου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, Δ. Κολυνδρίνης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, ακόμη και με την επιδότηση των 0,12 ευρώ/λίτρο, και μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου, που θα είχαν άμεσο αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου φτάνοντάς την περί το 1.35-1.40 ευρώ, όπως η μείωση στο ελάχιστο ευρωπαϊκό όριο του Ε.Φ.Κ., που δεν έγινε αποδεκτό, και η μείωση του Φ.Π.Α..

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, σύμφωνα με το ΔΤ, πρόσφατα κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ζητώντας να στηριχθούν τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ εν μέσω εκτίναξης των τιμών στα καύσιμα, ώστε να μην οδηγηθούν σε προσωρινή αναστολή δρομολογίων και αποκλεισμό των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Μαγνησίας.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους, την καθημερινή λειτουργία, την ανανέωση του στόλου, τη μείωση του επιβατικού κοινού, τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία, ενώ αναφέρθηκαν και στη διασφάλιση του δρομολογίου για την επιστροφή των μαθητών από τους Αγίους Θεοδώρους, το οποίο γνωστοποίησε ο Βουλευτής.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τη συζήτηση επισημαίνοντας ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα για τη στήριξή τους, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες της Μαγνησίας, όπως κάνουν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μέχρι σήμερα.

Νέα & Aνακοινώσεις