Νέα & Ανακοινώσεις

Η πρώτη, ήπια, αναπροσαρμογή στην τιμή του εισιτηρίου, μετά από 14 χρόνια, τίθεται σε ισχύ κατόπιν υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Προβλέπεται αύξηση κατά 9% στην τιμή των εισιτηρίων, όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ, με τροποποίηση της υπ’ αριθ. Β/οικ.69088/4971/15/2015 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας» (Β’ 2498).
 
Η τελευταία αύξηση (και) στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας εφαρμόστηκε το 2010, όταν το μεταφορικό και λειτουργικό κόστος ήταν αισθητά πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με σήμερα.
 
Ως Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας απορροφήσαμε όλους τους “κραδασμούς” που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, σεβόμενοι πρώτα από όλα την κοινωνία και το επιβατικό μας κοινό. Οι πληθωριστικές τάσεις συνεχίζουν να πιέζουν, το ενεργειακό κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Καθόσον δοκιμάζεται η βιωσιμότητά μας και οι νέες επενδύσεις προς όφελος του επιβατικού κοινού, κρίθηκε αναγκαίο να εφαρμόσει η εταιρεία μας την απόφαση για αναπροσαρμογή.
 
Όπως συζητήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα τελευταία 14 χρόνια, οπότε και παρέμεινε σταθερή η τιμολογιακή μας πολιτική, μία εκτιμώμενη αύξηση του 38% θα κάλυπτε εξ ολοκλήρου τις απώλειες λόγω της κατακόρυφης αύξησης κόστους των καυσίμων, ανταλλακτικών, συντήρησης, διοδίων, ασφαλίστρων, μισθολογικών αναπροσαρμογών, ασφαλιστικών  εισφορών κτλ).
 
Έχοντας όμως πλήρη επίγνωση της δύσκολης καθημερινότητας του πολίτη και λαμβάνοντας υπόψιν τον επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, συμφωνήθηκε μία μικρή αναπροσαρμογή της τάξης του 9%, ώστε να αντιμετωπιστούν κάποια από τα αυξημένα λειτουργικά κόστη.
 
Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας, εδώ και δεκαετίες στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, εφαρμόζοντας εκπτωτικές πολιτικές για μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τριτέκνους, πολυτέκνους, ΑμεΑ, στρατιωτικό προσωπικό κτλ. Λειτουργεί αδιαλείπτως, προσφέρει κοινωνικό έργο και αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνοδοιπόρο στην κάθε μετακίνηση του πολίτη.

Δεσμευόμαστε, λοιπόν, να συνεχίσουμε την παροχή αξιόπιστου και ασφαλούς συγκοινωνιακού έργου, σύγχρονων υπηρεσιών, ώστε το λεωφορείο να παραμείνει το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο.

Νέα & Aνακοινώσεις